30.7.2022

"Taivaan tulet" ovat sammuneet Lapinjärvellä, lavasteet purettu ja näyttelijät ja tuotantoporukka hyvin ansaitulla hengähdystauolla (ehkäpä miettimässä jo allakoitua karonkkaa). Lämmin kiitos mahtavalle yleisöllemme sekä kaikille eri tavoin mukana olleille!

Toivotamme kaikille mukavaa loppukesää - toivottavasti tapaamme jälleen!

Lapinjärven BluesRock Yhdistyksen porukka

P.S. Käykääpä ahkerasti kesätapahtumissa, niitä on vielä jäljellä, juuri teitä varten!

Tällä köörillä esitettiin "Taivaan tulet" kesällä 2022. (kuva: Eero Ekholm)


"Niin sai pohjoisen kansa Taivaan tulet korvaukseksi auringosta, joka siltä oli viety."

Näytelmä Taivaan tulet perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittaman samannimisen televisiosarjan ensimmäiseen tuotantokauteen. Sarja oli ensimmäisellä kaudellaan hyvin suosittu. Parhaimmillaan tv:n ääressä oli yli 900 000 katsojaa.

Taivaan tulien tarina alkaa, kun vanhempi konstaapeli Rauni Väänänen muuttaa takaisin kotiseudulleen Kemijärvelle.

Raunin sopeutumista tukee uusi pomo, poliisipäällikkö Junni yhdessä innokkaan sisustajarouvansa Leenan kanssa. Kotiutumista edistää myös ystävystyminen kaupunginjohtaja Sinikka Strömmin kanssa. Uuden partnerin, rääväsuisen poikamiehen Aimo Peltoniemen kanssa meinaa hermo palaa.

Pitkää pinnaa vaatii myös dementoituvan Pekka-isän asioiden hoitaminen yhteistyössä paikkakunnan terveyskeskuslääkäri Erkki Viherkosken kanssa. Erkki elää mennessä, toisin kuin lapset Saana ja Oona, jotka kehottavat isääkin katsomaan menneiden sijaan kohti tulevaa.

Nomani-baarin vauhdikas ja viinalla kyllästetty kantaväki tuntuu tietävän paikkakunnan asioista enemmän kuin poliisi, vaikkei Nietosjärven, Lötjösen, Ciccin, Hansun ja Pirren juomisista aina tiedäkään, mistä ne ovat peräisin.

Taivaan tulet on ihmiselon suuria, ajattomia kysymyksiä hauskasti ja koskettavasti luotaava näytelmä, jonka ulkoisen rouheuden takana vallitsee lämmin ja syvästi inhimillinen pohjavire.

Seuraa Facebook-sivuiltamme näytelmän kuulumisia!